SuomiSolar aurinkosähköjärjestelmät kotitalouksille

SuomiSolar Oy käyttää maailman suurimpien, Tier1-luokituksen aurinkopaneeleja

SuomiSolar Oy käyttää aurinkovoimaloiden toimituksissaan maailman suurimpien valmistajien sekä Tier 1 -luokituksen omaavien valmistajien aurinkopaneeleita kuten, esim. JA Solar, SunLink tai Trinasolarin tuotteita. Meillä on Sotkanniemessä oma testivoimala, jossa on jatkuvassa testauksessa kahdeksan eri merkkistä aurinkopaneelia. Hyödynnämme testivoimalan tuloksia asiakkaidemme hyväksi.
<p><strong>8 erilaista aurinkopaneelia maa-asennuksena Sotkanniemessä. SuomiSolar Oy toimitusjohtaja Tiaisen Jarmolla on tämän lisäksi 75 paneelia kolmella ei katolla. </strong></p>

8 erilaista aurinkopaneelia maa-asennuksena Sotkanniemessä. SuomiSolar Oy toimitusjohtaja Tiaisen Jarmolla on tämän lisäksi 75 paneelia kolmella ei katolla.


Kotitaloudet saavat kotitalousvähennyksen työn osalta, jonka määrä on asennustyön osalta 50%. Kotitalouden tehokkain ja edullisin aurinkojärjestelmä kannattaa valita siten, että auringontuottoaikana talous käyttää saamansa energian omaan tarpeeseen, eikä ylimyyntiä kerry suotta.

3-VAIHEINEN VAI 1-VAIHEINEN INVERTTERI?
Riippuu kohteen vuosikulutuksesta tai mikäli paneeleita asennetaan kahteen ilmansuuntaan. Jos asiakkaan vuosikulutus on alle 10000 kWh kannattaa miettiä ottaako esim. 2-6 paneelille 1-vaiheisen mikro-invertterin yhden 3-vaiheisen keskus-invertterin sijaan?
Mikro-invertterin käytössä koko aurinkoenergia jää omaan käyttöön, koska 3-vaiheinen invertteri jakaa energian tasaisesti sähköverkkoon. SuomiSolar aurinkovoimalassa käytetään pääosin Froniuksen, ABB:n tai Stecan eri malleja keskus-invertterissä tai Envertech mikroinverttereitä.

ENVERTECK MIKROINVERTTERIT (pienkohteen 2-6 aurinkopaneelille)
Esim. 6-paneelin järjestelmä, kolmella mikroinvertterillä saadaan hyvä aurinkoenergian tuotto pienkohteeseen tai vapaa-ajan asuntoon. Tällainen järjestelmä maksaa asennettuna alkaen 3990€ Kun ostaja (esim avio/avopuoliso) hyödyntävät työn osuudesta maksimi kotitalousvähennyksen, niin nettohinnaksi jää noin 3200-3300€ riippuen asennuskohteesta.

3-vaiheisen aurinkovoimalan, 12x275W JA-Solarin paneelia sekä 3,0 kWp Fronius Symo invertteri; kotitalousvähennyksen merkitys on vielä suurempi. Työn osuus on kohteesta riippuen 35-45% toimituksen kokonaishinnasta.

Arvioimamme hinta tarkoittaa perustoimituksen hintaa sisältäen laitteiston asennettuna pelti- tai huopakatteisille harjakatoille. Tiilikattoasennus on vaativampi suorittaa ja lisää kustannusta +200-300 euroa. Kokonaishinnasta on arvioitu kohdentuvan laitteistoon 55-70 % ja 30-45 % asennustyöhön. Asennustyöstä voidaan vähentää 50% kotitalousvähennyksenä 2400 € asti edelleen vähennettynä 100 € omavastuulla. Avio/avopuolisot voivat yhteisesti vähentää maksimissaan 4800€

Kuinka aurinkosähkö toimii?

Auringon valo, tai oikeastaan päivänvalo, muunnetaan aurinkokennon puolijohdinmateriaalissa sähkövirraksi. Päivänvalon osuessa kennon puolijohteisiin elektronit lähtevät liikkeelle synnyttäen tasasähköä (DC). Kennot kytketään keskenään sähköisesti sarjaan, josta muodostuu aurinkopaneeli. Sarjaan kytkettyjen kennojen ympärille laitetaan lasi- ja muovilevyt suojaamaan kennoja. Tämä yhdistelmä kehystetään tyypillisesti alumiinisella kehyksellä. Näin saadaan paneeli, joka kestää muuttuvat sääolosuhteet ja mekaanisen rasituksen.

Aurinkopaneelit ketjutetaan sarjaan ja paneelien tuottama tasasähkö johdetaan kaapeleita pitkin vaihtosuuntaajalle eli invertterille. Invertteri muuntaa tasasähkön sähköverkkoomme soveltuvaksi vaihtosähköksi (AC). Invertteriltä sähkö siirretään kaapelia pitkin sähkökeskukseen, josta se saadaan käyttöön tukemaan kiinteistön sähkönkulutusta. Aurinkosähköjärjestelmän koosta riippuen aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä on mahdollista korvata isokin osa kiinteistön sähkönkulutuksesta. (Lähde: Rexel)