Kotitalousvähennys -50%

Kotitalousvähennyksen omavastuu vuonna 2018 on 100 euroa ja vähennyksen enimmäismäärä 2400 € per henkilö. Tärkeä asia on se, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat molemmat saada kotitalousvähennyksen. Tässä tapauksessa puolisoiden maksimivähennys on 4800 €.

Myös avopuoliso voi saada kotitalousvähennyksen, jos hän asuu asunnossa ja on maksanut vähennykseen kuuluvia kustannuksia. Avopuolisolla ei tarvitse olla omistusoikeutta asuntoon. Vähennyksen siirtäminen toiselle koskee vain verotuksellisesti puolisoina pidettäviä henkilöitä.

Paljonko vähennys todellisuudessa on ostetusta palvelusta?
Työtä ostettaessa kannattaa ensimmäiseksi tarkastaa, että yrittäjä tai yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin (www.ytj.fi).

Kotitalousvähennys on 50 % työn arvonlisäverollisesta osuudesta. Vähennyksen saa myös palveluista, joissa ei ole mukana arvonlisäveroa. Havainnollistettuna: jos maksat yritykselle 1 000 € tehdystä työstä, vähennyksen osuus on 50 % eli 500 €. Kun summasta vähennetään 100 euron omavastuu, verotukseen tehtävä euromääräinen vähennys on 400 €.

Vuoden 2018 maksimivähennyksen 2 400 € saat ostamalla palveluita hieman yli 5 000 € edestä.

ESIMERKKI

Kotitalousvähennys, yksinäinen henkilö: Henkilö on teettänyt kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä yritykseltä. Laskussa työn osuuden loppusummaksi on eritelty 5 000 euroa. Vähennys on 50 prosenttia maksetusta työn osuudesta eli 2 500 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on sata euroa eli jäljelle jää vähennettävää 2 400 euroa. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 400 euroa per henkilö. Vähennyksen euromäärä eli suora eurohyöty on 2 400 euroa.

Kotitalousvähennys puolison kanssa: Pariskunta on teettänyt omakotitaloonsa putkiremontin. Loppulaskusta työn osuus on 10 000 euroa. Molemmat puolisot saavat kotitalousvähennystä 2 400 euroa eli suora eurohyöty on yhteensä 4 800 euroa. Jos puolisolla tulee kotitalousvähennyksen enimmäismäärä täyteen, 2 400 euron ylimenevä osuus siirretään vähennettäväksi puolison verotuksessa."

LÄHDE: Aamulehti


<p>Kuvassa on Karjalohjalle huhtikuussa asennettu aurinkovoimala. 14 kpl JA-Solar paneelit sekä 3.0 kWp Fronius Symo Light invertteri - asennukseen kului yksi työpäivä. Voimala on Carunan sähkönsiirtoalueella, joten säästöä syntyy kyllä.</p>

Kuvassa on Karjalohjalle huhtikuussa asennettu aurinkovoimala. 14 kpl JA-Solar paneelit sekä 3.0 kWp Fronius Symo Light invertteri - asennukseen kului yksi työpäivä. Voimala on Carunan sähkönsiirtoalueella, joten säästöä syntyy kyllä.