Kotitalousvähennys on 40% vuonna 2020

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2020 on 2 250 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennykset. Jos veroja on vain toisella, vähennys voidaan tehdä sen veroista, jolla niitä on.

LÄHDE: Veronmaksajat

Kuvassa on Karjalohjalle huhtikuussa 2018 asennettu aurinkovoimala. 14 kpl JA-Solar paneelit sekä 3.0 kWp Fronius Symo Light invertteri - asennukseen kului yksi työpäivä. Voimala on Carunan sähkönsiirtoalueella, joten säästöä syntyy kyllä. ASIAKAS: "Taas kilahti 50€ mun tilille! Helmikuusta lähtien tuotanto on riittänyt omaan kulutukseen ja lisäks tipahtelee näitä 50 eurosii"

Kuvassa on Karjalohjalle huhtikuussa 2018 asennettu aurinkovoimala. 14 kpl JA-Solar paneelit sekä 3.0 kWp Fronius Symo Light invertteri - asennukseen kului yksi työpäivä. Voimala on Carunan sähkönsiirtoalueella, joten säästöä syntyy kyllä.

ASIAKAS: "Taas kilahti 50€ mun tilille! Helmikuusta lähtien tuotanto on riittänyt omaan kulutukseen ja lisäks tipahtelee näitä 50 eurosii"